Milagre Dancers

2024-06-08

Helsinki Samba Carnavalin kenties tunnetuin osuus, eli karnevaalikulkueet valoittavat Helsingin keskustan lauantaina 8.6.2024!

Karnevaalikulkueet lähtevät liikkeelle Senaatintorilta klo 15:00, mutta paikalle kannattaa tulla jo aamupäivästä, sillä Senaatintorin lavalla on ohjelmaa aina klo 11 alkaen.

Esiintyjät karnevaalikulkueessa:

 • Império do Papagaio
 • Los Canrinhos
 • Força Natural
 • Salsa Borealis
 • União da Roseira
 • Krewe of Europa
 • Samba Tropical
 • Samba de Aurora
 • Samba el Gambo
 • Samba Online
 • Samba Carioca
 • Samba Maracanã
 • Helsinki -Ala
 • Milagre Dancers
 • Sambic tanssikoulu

Milagre Dancers – Sambashow

Milagre Dancers on brasilialaisiin tansseihin erikoistunut ammattilaisshowryhmä, joka on jo vuosien ajan viihdyttänyt yleisöjä niin suurissa kuin pienissäkin tapahtumissa. Milagren riveihin on valikoitunut tanssijoita jotka taitavat samban lisäksi myös muita brasilialaisia tansseja sekä showtanssia laidasta laitaan. Milagre Dancersin on perustanut pitkän linjan samba -ammattilainen Anne Nevalainen-Silva joka johtaa showryhmän lisäksi myös Milagre Studio tanssikoulua Helsingin Töölössä. Milagre Dancers edustaa tämän vuoden karnevaaleissa myös pääsponsoriamme Mad Crocia, joten tanssijoiden asut on valmistettu Croctail -juomien eri makuja ja värejä mukaillen.

Milagre Studio – Kulkue: Axé

Milagre Studio on brasilialaisiin tansseihin erikoistunut tanssikoulu joka toimii Helsingin Töölössä. Tanssikoulua ja sen rinnalla toimivaa Milagre Dancers showryhmää johtaa pitkän linjan samba-ammattilainen Anne Nevalainen-Silva.

Milagre Studio tunnetaan monipuolisena tanssikouluna jossa voi harrastaa laajasti erilaisia brasilialaisia tansseja. Milagren toiminnassa kulmakivenä on aina ollut opettaa brasilialaisia tansseja kokonaisvaltaisesti, syvällisesti ja kuttuuria kunnioittaen. Samban ohessa opitaan siis paljon myös afro-brasilialaisesta tanssista, samban ja afro-brasilialaisen kulttuurin juurista sekä samban historiasta.

Vaikka Milagre Studion toiminta fyysisesti Helsingissä on melko pientä, on tanssikoululla erittäin laajat verkostot ympäri Suomea. Milagre Studio toteuttaa nimittäin edelleen paljon opetusta myös etätunteina jotta kaikilla olisi mahdollisuus oppia afroa ja sambaa! Milagren pääopettaja Anne käy myös säännöllisesti vetämässä afro – ja sambaworkshopeja eri puolilla Suomea.

Milagre Studio osallistuu tänä vuonna Helsinki Samba Carnavaliin ensimmäistä kertaa omalla blocollaan. Milagren bloco koostuu neljästä aktiivisesta ryhmästä jotka ovat kaikki mukana eri tavoin Milagre Studion toiminnassa niin oppilaina kuin yhteistyökumppaneinakin. 

Milagre Studion blocon teema on Axé! Sana tulee Afrikan jorubojen kielestä ja se tarkoittaa univerassia energiaa joka piilee kaikessa elävässä. Brasiliassa sanaa käytetään toivottamaan myös hyvää onnea, energiaa ja voimaa. Milagre Studion ääniauton perässä ensimmäisenä tanssii Milagre Dancersin oma showryhmä joka edustaa kulkueessa myös pääsponsoriamme energiajuomabrändiä Mad Crocia. Showryhmän tanssijoiden asut on tehty kuvaamaan Croctail -juomien eri makuja ja värejä joten Axé:ta ja energiaa saadaan myös ihanan raikkaista väreistä ja kimaltelevista koristeista.

Toisena ryhmänä tummansinisissä asuissa tanssii Milagre Studion oppilaiden esiintyvän ryhmän – Místican tanssijoita. Osa Místican tanssijoista on tanssinut tänään jo kulkueen alkupäässä Helsingin Imperio do Papagaion riveissä, joten tältä porukalta ei ainakaan energiaa puutu!

Kolmantena värikkäissä asuissaan tanssii samba- ja afroharrastajien innokas oppilasryhmä Oulusta. Oulun ryhmää valmentaa pitkän linjan sambakonkari Heidi Kilkki. Heidi on toiminut sambakouluissa Turussa ja Helsingissä jo 80 -luvun lopulta alkaen. Sittemmin Ouluun asettunut Heidi on saanut oululaiset innostumaan brasilialaisesta tanssista ennennäkemättömällä tavalla! HeidiGo -nimisen yrityksensä puitteissa Heidi vetää viikoittain useita samba- ja afrotunteja jotka ovat olleet viime aikoina tupaten täynnä ja lisää harrastajia tulee mukaan kaiken aikaa!

Neljäntenä Milagre Studion blocossa tanssii Riihimäkeläisen Valoisan Salin ryhmä punaisissa asuissaan! Valoisa sali tarjoaa runsaan kattauksen innostavaa ryhmäliikuntaa: elämäniloista ja vauhdikasta tanssiliikuntaa – Danças Latinas- ja kuntotanssitunteja – sekä kehomieltä kokonaisvaltaisesti huoltavaa joogaa. Valoisan Salin johtaja Kirsi Helstelä oppilaineen on ollut innokas sambaaja jo vuosituhannen alkupuolelta saakka. Kirsi on omalla energisellä persoonallaan innostanut samban pariin vuosien varrella lukuisia oppilaita! Kirsi ohjaa kollegansa Hanna Hännisen kanssa myös Grupo Luminoso – oppilasryhmää. Milagre ja Valoisa Sali järjestävät säännöllisesti yhteisiä workshopeja Riihimäellä brasilialaisten tanssien parissa.

Kulkueeseen on valittu musiikkia joka kuvastaa koko porukan intoa brasilialaisiin samba- ja afrorytmeihin. Musiikkina soivat aidot brasilialaiset samba-enredot, Riolaisen baterian rytmit ja Afro-Ijexá. Kappalevalinnoissa on haluttu erityisesti korostaa arvostusta afro-brasilialaista kulttuuria ja samban afro-juuria kohtaan. Näissä portugalinkieleisissä kappaleissa lauletaan muun muassa Orixoista, afro-kulttuurista ja universaalista energiasta – Axé:sta. Tanssillamme haluamme luoda ja välittää eteenpäin tätä kaikenkattavaa hyvää energiaa koko karnevaaliyleisölle, kaikille kanssatanssijoille ja koko universumille!