Samba Maracanã,
Lahti

2023-06-10

Samba Maracanã on Suomen vanhin sambakoulu. Yhdistys on perustettu 1981 ja se on toteuttanut brasilialaisen soiton ja tanssin opetusta ja harrastamista koko toimintansa ajan.

Vuoden 2023 Helsinki Samba Carnaval – tapahtumaan koulu osallistuu varsinaisen kulkuekilpailun ulkopuolisena “blocona”. Tämä tarkoittaa sitä, että kokoonpanossa ole kaikkia tarvittavia kilpailuun vaadittavia elementtejä. Koulu on avannut osallistumismahdollisuuden blocoon myös niille koulun ulkopuolisille samban harrastajille, jotka eivät tällä kertaa ota osaa kilpailukulkueeseen.

”Elämänsä Tähti” – teemaa lähtee ilmentämään noin sata sambistaa. Samba on perustunut taidokkaan tanssin ja soiton sekä vahvan yhteisöllisyyden lisäksi siihen, että kulkueeseen osallistuvat ovat saaneet olla kuningattaria, kuninkaita, prinsessoja ja oman elämänsä tähtiä ainakin hetken eli karnevaalipäivän ajan. Tätä kehon ja oman persoonan positiivisuutta Samba Maracanã haluaa tuoda ilmi kaikin tavoin.

Blocon osallistujat kuvastavat oman elämänsä tähtiä. Jokainen meistä voi olla tähti!

Meillä on vahvuuksia, ominaisuuksia, taitoja, luonteenpiirteitä, asiantuntijuutta, lahjakkuutta, erinomaisuutta, fantasiaa ja kaikenlaista muuta ainesta, joka tekee meistä tähtiä karnevaalipäivänä. Tule sinäkin bongaamaan oman elämänsä tähtiä. Kuinka monta erilaista filmi-, karaoke-, rock-, some-, ilta- tai muita tähtiä löydät kulkueestamme?

https://www.sambamaracanalahti.fi/

Instagram: @sambamaracana

Facebook: Samba Maracanã 

Kuva: Maija Nurminen