Papagode

2024-06-08

Papagode on Império do Papagaio sambakoulun pagodeyhtye, joka soittaa, laulaa ja loihtii tilanteeseen kun tilanteeseen aidon brassitunnelman!

Pagode, samba de mesa, partido alto, samba de raíz … sambistojen rakastamalla rennommalla samban tyylillä on monta nimeä. Pagodessa käytettävät perkussiosoittimet ovat karnevaalisambaa kevyempiä. Melodiasoittimilla sekä laululla on erityisen tärkeä rooli.

Yhtyeen missio on kasvattaa brasilialaisen musiikin suosiota Suomessa ja tehdä sen eri tyylejä tunnetuksi. Yhtyeen soitossa voi kuulla sambaa ja sen eri muotoja, virtuoosimaista soitintaiturointia choroa, sekä brasilialaista pop-musiikkia. Yleisön riemuksi yhtye soittaa usein myös Rion tunnetuimpien sambakoulujen nopeita batucada-kappaleita, juuriaan kunnioittaen.

Vuonna 2016 perustettu Papagode on tänä päivänä yhtye, jonka kokoonpanoon kuuluu perkussiosoittimien lisäksi akustiset, 4-kieliset cavaquinho-kitarat ja 7-kielinen kitara, sekä huilu. Pagodessa käytettävät perkussiosoittimet ovat katujen karnevaalisambaa kevyempiä. Yhtyeen missio on kasvattaa brasilialaisen musiikin suosiota Suomessa ja tehdä sen eri tyylejä tunnetuksi. Yhtyeen soitossa voi kuulla sambaa sen eri muodoissa, virtuoosimaista soitintaiturointia choro-musiikkina, sekä brasilialaista pop-musiikkia. Yhtye on Suomessa varsin uniikki, tällaista musiikillista kokemusta et saa muualta. Yhtyeellä on ollut aiemminkin esiintymisiä karnevaaleilla ja muina aikoina lisäksi pubeissa, musiikkiravintoloissa, erilaisissa juhlissa ja esim. Brazilian Day-festivaalilla.

Terminä alun perin juhlia tarkoittava ”pagode” yleistyi Brasiliassa 70- ja 80-luvuilla tarkoittamaan monipuolista populaaria musiikkia ja sen myötä sitä soittavia yhtyeitä. Pagoden sanotaan syntyneen brasilialaisilla takapihoilla jammaillen. Sitä soittavat muusikot kerääntyvät vieläkin monesti saman pöydän ääreen, usein edessään lasillinen olutta ja kasvoillaan leveä hymy. Erittäin tarttuvien melodioiden laululla sekä melodiasoittimilla on erityisen tärkeä rooli. Nämä porukat laulavat, pitävät ääntä ja tanssittavat ja sen takaa myös Papagode!

Pagoden legendaarisiin, stadionluokan konsertteja soittaviin klassikkoyhtyeisiin lukeutuvat mm. Fundo de Quintal ja Grupo Revelaçao – ja sen tulkitsijoina ovat brasilialaisen musiikin suuret nimet, kuten Beth Carvalho ja Zeca Pagodinho.

https://www.instagram.com/papagode_official

https://papagaio.fi/fi

Helsinki Samba Carnavalin kuumaakin kuumemmat iltajuhlat Apollo Live Clubilla pe-la 7.-8.6.2024 klo 21:00-04:30!

PERJANTAI 7.6. – Noite das Fantasias

Lattarikesän kohokohta! Unohda arki hetkeksi ja astu fantastiseen maailmaan Noite das Fantasias -illassa. Koe lattarien taikaa ja ihastu huikeisiin esityksiin, fantastisiin sambapukuihin ja unohtumattomaan tunnelmaan. Nauti ainutlaatuisesta illasta, joka tempaisee mukaansa!

Perjantaina ohjelmassa:

Sports Bar: Yoni Teran (CUB), salsa
Uña de Gato (PER/COL/CHIL/VEN/FIN), cumbia
Tanssiopetus: Vasi (RUS/ARM)
G.R.E.S. Império do Papagaio, Helsinki
Fantasiapukukisan kärkikolmikko ja tulosten julkistus
Suomen Sambakoulujen liiton lipunkantajapari
DJ Gus El Pibe (PER) & DJ Yuni (CUB)

Suomen ensimmäinen perulainen cumbia-bändi Uña de Gato tuo upean shownsa Apollo Live Clubille. Sports Barissa Yoni Teranin live-trio tanssittaa yleisön salsan pyörteisiin. Perjantain tapahtuma järjestetään yhteistyössä El Barrio -klubin kanssa.

LAUANTAI 8.6. – Baile do Carnaval

Stadin kuumimmat bileet! Lauantaina jatkamme juhlaa tapahtumamme loppuhuipentuman, Baile do Carnavalin merkeissä. Koe Helsingin kuumimmat bileet sambashow’n pyörteissä, upean bändin tahdissa ja loistavien DJ:den saattelemana!

Viime vuonna supersuosittu, tänä vuonna entistäkin parempi – näitä bileitä et halua missata!

Lauantaina lavalla nähdään:

Aleh Ferreira (BRA) & Brazilian Locomotiva
G.R.E.S. Samba Tropical 20v-Show, Seinäjoki
G.R.E.S. Samba Maracanã, Lahti
Papagode, Helsinki
Rainhas do Carnaval, Sambakoulujen kuningattaret ja Samba Queen Finland 2024 kärkikolmikko
Passistas Masculinos
Lipunkantajaparit
DJ Luciana Rios (BRA) & DJ Joe Chapa (KEN)

Brasilialainen pitkän linjan afrofunk-artisti Aleh Ferreira saapuu Helsinki Samba Carnavalin virallisille jatkoille ja tuo iltaan aitoa brasilialaista tunnelmaa ja terveisiä samban kotimaasta. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Samba Tropicalin säihkyvä sambaesitys ei jätä ketään kylmäksi. Tuttu helsinkiläinen pagode-yhtye Papagode tarjoaa uniikin kattauksen samba-klassikoista nykypäivään.