Força Natural,
Lahti & Kajaani

2023-06-10

Haloo, haloo, haloo! Onko maailman järki jo jäässä?

Sambakoulu Força Naturalin Samba-enredo, eli kulkueen tarina, on osittainen käännös G.R.E.S. Caprichosos de Pilaresin vuoden 1991 samba-enredosta; Terceiro Milênio. Aihe, joka on jälleen ajankohtainen.

Tulevan kesän karnevaalikulkue on 2. osa koulun kolmivuotista hanketta. Lähtökohtana on mahdollistaa kokemusperäinen oppiminen ja innostaa jäsenistöä löytämään omakohtaista tekemisen sisältöä taiteellisesti laaja-alaisesta samba kulttuurista.

Sambakoulu Força Naturalilla on toimintaa usealla paikkakunnalla Suomessa. Säännöllistä tanssin tai soiton opetusta löytyy Lahdesta ja Kajaanista. Leirejä ja ala-kohtaista harjoittelua järjestetään myös muissa kaupungeissa. Tämä juontaa juurensa siitä, että koulun perustivat aikoinaan Capoeira Força Natural-ryhmän opettajat ja oppilaat Helsingistä, Lahdesta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Oulusta vuonna 2007.

Sambakoulun päätavoite on batucada-perinteen säilyttäminen ja kokonaisvaltaisesti sambataiteeseen perehtyminen hieman populaarikulttuuria syvemmältä. Samba de roda, batucada ja hauskanpito ovat koulun keskeisintä ydintä. Tällä sanomallaan Sambakoulu Força Natural toivoo voivansa rikastuttaa suomalaista sambaa omalla lähestymistavallaan!

https://www.sambafn.fi/

Instagram: @sambakoulu_forca_natural   

Facebook: Sambakoulu Força Natural