Esityksiä senaatintorilla, lauantai

2023-06-10

11:00:00

Ennen karnevaalikulkueita Senaatintori täyttää sambasta ja karnevaalitunnelmasta jo heti aamusta! Tapahtumaan on vapaa pääsy ja toriohjelma sekä karnevaalikulkueet sopivat koko perheelle.

Ohjelma alkaa klo 11:00 ja jatkuu aina karnevaalikulkueiden aloitukseen klo 15:00! Karnevaalikulkueiden jälkeen Senaatintorin täyttää Salsa Borealis kaikille avoimella ja ilmaisella salsalla! Luvassa on livemusiikkia, DJ ja vapaata tanssimista.

Lavagem do Carnaval klo 11:00


Helsinki Samba Carnaval -tapahtuman aurinkoisen aamun avaavat Suomen Sambakoulujen Liiton jäsenkoulujen veteraanisambistat eli baianat omalla kauniilla Lavagem do Tuomiokirkko -tapahtumallaan. Afrobrasilialaisiin perinneasuihin pukeutuvien baianojen iloinen läsnäolo ylevöittää karnevaalien avausta Senaatintorilla ja Tuomiokirkon rappusilla klo 11 alkaen.

Lavagem do Tuomiokirkko mukailee vanhaa ja alkuperäistä Bahian Salvadorista kotoisin olevaa perinnettä, jossa naiset pesevät kuuluisan ihmeitä tekevän Nosso Senhor do Bonfim -kirkon rappuset. Tämä sittemmin jo kansalliseksi juhlafestivaaliksi kasvanut naisten vaikuttava mielenilmaus on aikojen saatossa rantautunut myös Rion sambakarnevaaleille. Rio de Janeiron lavagem-perinteessä koulujen baiana-ryhmät, lipunkantajaparit ja vanhat kaartit ”pesevät” Sambódromon eli Rion karnevaalikadun omalla juhlallisella kulkueellaan ennen karnevaalikilpailun alkamista.
Helsinki Samba Carnavalin yhteydessä meillä Suomessa nämä kaksi jännittävää juhlaperinnettä toteutuvat ainutlaatuisella tavalla, kun baianamme ”luutivat” karnevaalikatsomoksi muodostuvat Tuomiokirkon portaat ja varmistavat näin symbolisesti katsomon viihtyvyyden ja kansallisen karnevaalikulkuekilpailun moitteettoman sujumisen.

Lavagem-osuuden jälkeen baianat jäävät vielä Senaatintorille nostattamaan tunnelmaa, sitomaan Bomfim-nauhoja, toivottamaan hyvää karnevaalia.

Tervetuloa mukaan!

Wilda Dance Crew – Lapsille suunnattu Tanssisatu ”Merirosvot eksyksissä” klo 11:30


Wilda Dance Crew -tanssiryhmän merirosvoteemaisessa lapsille suunnatussa tanssisadussa tavataan leikkisiä vedenneitoja ja hupsuttelevia merirosvoja, jotka eivät ole aivan varmoja, mihin ovat saapuneet. Onneksi lapset voivat auttaa heitä!

Esitys sisältää näyteltyä vuoropuhelua ja tanssia, sekä yhdessä opeteltavan tanssin lasten kanssa.
 

Avoin tanssinopetus kaikille

Tansiinopettaja Milla Aronen opettaa helpon sambakoreografian kaikille illan bileisiin ja kesän muihin kemuihin tanssittavaksi. Tanssinopetus soveltuu kaiken ikäisille!

Samba Sinestesia

Samba Sinestesia on Pohjoisen tuorein ja energisin sambasta inspiroitunut perkussiobändi. Samba Sinestesia esiintyy perjantaina karnevaalien iltajuhlissa Apollo Live Clubissa. Osta iltajuhlaliput Tiketistä

Tuomme värikkään sekoituksen perinteisiä brasilialaisia ja länsimaisia populaarimusiikin rytmejä, joissa samba ja maracatu kohtaavat funkin ja drum & bassin, soitettuna perinteisillä brasilialaisilla soittimilla. Ryhmässä on ammatti- ja amatöörimuusikoita eri kulttuureista ja taustoista, iältään teini-ikäisistä 50+ ikään asti. Sinestesiaa johtaa kokenut ja kansainvälisesti tunnettu lyömäsoittaja ja musiikillinen johtaja Idham ’Budi’ Budiman.

Sambic Show & tanssinopetusta

Karnevaalikulkueen avajaisseremonia

Karnevaalikuninkaallisten kruunaus, Helsingin kaupungin ja Brasilian suurlähetystön tervehdys, FECC (Federation of European Carnival Cities) edustajien tervehdys ja Suomen Sambakoulujen Liito lipun esittely sekä kulkueen avaus.

… ja paljon muuta!