Oheisohjelmaa

Sambaa ja Capoeiraa lapsille ja nuorille

Perjantaina 7.6.
Annantalon etupihalla,
Annankatu 30, 00100 Helsinki

Satusambaa 3-5 vuotiaille
klo 11.30 – 12.00

Capoeiraa 5-8 vuotiaille
klo 12.00
– 12.45

Sambaa kouluikäisestä eteenpäin (kaikille lapsenmielisille)
klo 12.45 – 13.45

Samba

Samba on brasilialainen tanssi, jota tanssitaan monin eri tavoin ympäri Brasiliaa ja maailmaa. Rytmikäs ja iloinen tanssi on erityisen merkityksellinen karnevaaliaikaan, jolloin sambakoulut kilpailevat paremmuudesta värikkäine kulkueineen. Samba sopii kaiken ikäisille ja tanssijoita on vauvasta vaariin. Satusambatunnilla opetellaan samban perusasioita lasten omaa luovuutta ja liikettä hyödyntäen, yhdessä tehden. Sambatunti taas sopii kaikenikäisille lapsille, jotka pystyvät jo seuraamaan ohjeita ja toimimaan ryhmässä.

Opettajana toimii tanssinopettaja AMK Hanna Vilander. Hanna on toisen sukupolven sambaaja, joka on aloittanut samban tanssimisen äitinsä innostuessa harrastuksesta. Teini-ikäisestä asti Hanna on ollut aktiivisesti mukana sambakoulutoiminnassa opettaen ja esiintyen, kunnes muutti savoon opiskelemaan tanssinopettajaksi. Harrastuksesta on tullut mieluisa ammatti. ”Tervetuloa sambaamaan kaikki lapset ja lapsenmieliset!”

Capoeira

Tervetuloa nauttimaan afrobrasilialaisen capoeiran vauhdikkaasta energiasta! Capoeira kehittää motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä rytmitajua. Työpajassa liikkeitä ja temppuja opetellaan hauskasti leikkien ja musiikin lomassa.  Rytmikäs musiikki, iloiset laulut sekä akrobaattiset liikkeet vievät mennessään sekä tarjoavat mahdollisuuden oppia afro-brasilialaisesta  kulttuurista.

Opettajana capoeira-pajassa toimii brasilialainen José Santos,  lempinimeltään Bom Cabelo. Hänellä on pitkä kokemus capoeiran  opettamisesta sekä Rio de Janeirossa että Helsingissä. Erityisesti  lasten opettaminen on Bom Cabelon sydäntä lähellä ja hän onkin erikoistunut capoeiran käyttämiseen pedagogian välineenä. Bom Cabelon energinen ja aurinkoinen olemus tekee hänestä erittäin suositun opettajan. Työpajassa avustavat Bom Cabelon aikuisoppilaat.

 

Forróa senioreille

Perjantaina 7.6.
Kampin palvelukeskuksessa, Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki
klo 10.30-11.15

Forró on suosittu brasilialainen paritanssi (“Brasilian humppa”), joka  sopii hyvin kaikenikäisille. Perinteisemmän forrón askeleet ovat  yksinkertaiset eikä forróssa ei ole olemassa tiukkoja sääntöjä vaan  tärkeintä on oikea rytmi, fiilis ja tanssiparin välinen kontakti.  Tunnilla opiskelemme forrólle ominaisia perusasioita rennolla otteella  yksin ja parin kanssa mukaansatempaavan musiikin tahtiin. Tervetuloa  tuntemaan tanssin ja liikunnan riemua forrón parissa!

Opettajina tunnilla toimivat José Santos (Bom Cabelo) ja Marjaana  Markkanen. He ovat opettaneet forróa yhdessä Helsingissä ja muualla  Suomessa vuodesta 2008 lähtien.

Tanssiteatteri Tsuumin Kaupunkitanssit  Senaatintorilla heti kulkueiden lähdön jälkeen!

Lajina parisamba

Lauantaina 8.6. n. klo 17.15 – 18.00 Senaatintorilla saadaan makupala kesäisin pääkaupunkiseudun asukkaita ilahduttavista maksuttomista paritanssituokioista, jotka kantavat nimeä Kaupunkitanssit. Tanssituokioita on toteutettu pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 2000 alkaen ja Tanssiteatteri Tsuumi on vastannut opetuksesta vuodesta 2015. Läpi kesän jatkuvilla Kaupunkitanssikerroilla paritanssilajeja opetellaan ammattitanssinopettajan johdolla, matalalla kynnyksellä ja kesäisissä tunnelmissa. Lajeina ovat muun muassa tango, humppa, jenkka, samba, valssi, foksi sekä fusku ja opetuspaikkoina toimivat niin puistot, torit kuin aukiotkin.

Lisätiedot:
www.facebook.com/Kaupunkitanssit

www.tsuumi.com