Ohjelma 2019

Helsinki Samba Carnaval® 2019 – ohjelma

Perjantai 7.6.

Forróa senioreille, Kampin palvelukeskuksessa, klo 10.30-11.15
Forró on suosittu brasilialainen paritanssi (“Brasilian humppa”), joka sopii hyvin kaikenikäisille. Opettajina tunnilla toimivat José Santos (Bom Cabelo) ja Marjaana  Markkanen.

Satusambaa 3-5 vuotiaille, Annantalon etupihalla, klo 11.30 – 12.00
Sambaa kouluikäisestä eteenpäin (kaikille lapsenmielisille),  klo 12.45 – 13.45
Satusambatunnilla opetellaan samban perusasioita lasten omaa luovuutta ja liikettä hyödyntäen, yhdessä tehden. Sambatunti taas sopii kaikenikäisille lapsille, jotka pystyvät jo seuraamaan ohjeita ja toimimaan ryhmässä.

Capoeiraa 5-8 vuotiaille, Annantalon etupihalla, klo 12.00 – 12.45
Capoeira kehittää motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä rytmitajua. Työpajassa liikkeitä ja temppuja opetellaan hauskasti leikkien ja musiikin lomassa. Opettajana capoeira-pajassa toimii brasilialainen José Santos, lempinimeltään Bom Cabelo.

Noite das Fantasias – avajaiset,  Apollo Live Club, klo 22–04.30
Ohjelmassa livesambaa ja kuumia rytmejä:

Klaus Wing (Street Bar)
Opening words SSKL  ja Samba kuninkaallisten kruunaus
Fantasiapukukilpailu
Milagre & Zaray Show
Fiesta Latina DJ’s
Vili Mustalampi
Samba Resille (FRA)

 

Lauantai 8.6.

Sambakoulujen SM-kisa
Sambakulkueet starttaavat klo 15.00 Senaatintorilta. Kulkueissa tanssii, laulaa ja soittaa n. 1000 esiintyjää. Reittinä toimii tuttuun tapaan: Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle asti). Kulkueet päättyvät n. klo 18.00.

Senaatintorilla riittää katsottavaa jo aamupäivästä alkaen, kun sambakoulut valmistautuvat kulkueeseen.  Virallinen ohjelma alkaa klo 10.45 Lavagemilla ja ohjelmassa on mm. karnevaalikuninkaallisten esittäytyminen, Suomi-bateria ja Suomen sambakoulujen liiton lipputervehdys, Capoeira Rodaa ym ym.

Kulkue on sambakoulujen välinen SM kilpailu, johon koulut valmistautuvat kuukausia. Jokainen karnevaali suunnitellaan tarkkaan. Jokaisella sambakoululla on oma käsikirjoitettu tarina, Enredo, joka kerrotaan musiikillisin, tanssillisin ja visuaalisin keinoin. Koulut ovat säveltäneet ja sanoittaneet kappaleen Samba de Enredon, jota lauletaan kulkueen aikana. Puvut, liikkeet ja lavastevaunut kertovat myös tarinaa. 

Visuaalinen kerronta tapahtuu lavastevaunujen Allegorias ja pukujen Fantasias ja Destaques avulla. Lavastevaunuja on rakennettu koulujen vaunupajoilla ja ne kuljetetaan osissa kulkuepaikalle isoilla kuorma-autoilla ja viimeistellään Senaatintorilla. Yleisön on mahdollista seurata viimeistelyä lauantai aamuna 8.6. klo 7.00 alkaen. 
Karnevaalipukujen valmistus kestää useita kuukausia ja niiden valmistamiseen käytetään monenlaisia materiaaleja. Sambapuvulle tyypillisiä materiaaleja ovat kimaltavat kankaat, paljetit, nauhat, strassit ja koristekivet ja monenlaiset sulat ja höyhenet. Puvuissa köytetään myös paljon kierrätysmateriaaleja. 
Tervetuloa seuraamaan karnevaalihumua jo varhain aamulla!

Tanssiteatteri Tsuumin Kaupunkitanssit, Senaatintori, klo 17.15 – 18.00
Parisambaa opetellaan ammattitanssinopettajan johdolla, matalalla kynnyksellä ja kesäisissä tunnelmissa.

Baile do Carnaval – päätösjuhla, Apollo Live Club, klo 22-04.30
Apollon lavalla:

Papagode (Street Bar)
DJ Jarno Lappalainen (Street Bar)
DJ Emil
Sambakoulujen lippuparit
União da Roseira sambakoulu
Milagre Dancers Show
Querschläger (GER)
Grupo Café Live

 

Tapahtuman järjestää: Suomen Sambakoulujen Liitto ry (SSKL)
https://samba.fi/