Helsinki Samba Carnaval® -tapahtuman kuninkaalliset

TIEDOTE

9.5.2019

Taina Kanerva (Sambic Oy) ja Sami Kontola (BRA-FIN Consulting) on valittu tulevan 8.6.2019 Helsinki Samba Carnaval® -tapahtuman kuninkaallisiksi. Kuninkaalliset toimivat karnevaalien suojelijoina ja tapahtuman keulakuvina. Karnevaalit ovat samalla sambakoulujen välinen suomenmestaruuskilpailu.

Rio de Janeirossa kilpailevat sambakoulut ottavat usein kulkueen teemassa ja visuaalisessa ilmeessä kantaa erilaisiin ongelmiin ja päivän politiikkaan. Vuoden 2019 voittajakoulu G.R.E.S. Mangueiran teemana oli ”Historiankirjoituksen unohtamat kansan sankarit”, erityisesti afrobrasilialaisen väestön ja alkuperäiskansojen naisjohtajat, jotka ovat taistelleet ihmisoikeuksien, vapauden ja tasa-arvoisuuden puolesta jo vuosisatojen ajan.

Rion karnevaalien mestarikoulun esikuviaan seuraten myös meidän sambakuninkaallisemme haluavat nostaa tämän kesän karnevaalien sanomaksi ”Arjen Sankarit” ja tuoda esille kohtaamisia niiden monesti unohdettujen ihmisten kanssa, jotka edistävät yhteisöllisyyttä maassamme ja luovat ympärilleen hyvää oloa. Monet heistä tekevät työtään palkatta ja pyyteettömästi. Kuitenkin osaltaan heidän ansiotaan on se, että Suomi on niin hyvä paikka olla ja elää. Näitä arjen sankareita ja perinteisen talkoohengen ylläpitäjiä löytyy myös kaikista Suomen aktiivisista samba- ja tanssikouluista. Heidän vuoden työntulostansa, onnistumisen iloa ja värikylläistä riemua pääsemme kaikki ihastelemaan karnevaalikuninkaallistemme Samin ja Tainan johdolla etenevän kulkueen reitillä Helsingin keskustassa 8.6 klo 15.00 alkaen.

Lisätietoja:

Taina Kanerva, info@sambic.fi, 040-535 5526
Sami Kontola, sami.kontola@gmail.com, 045-139 8172